Thursday, November 30, 2006

Casino Royale

Ja, hvad var mere nærliggende i disse pokertider end at filmatisere end Ian Flemming roman, der omhandler pokerspil...
Filmen tager os tilbage til begyndelsen af Bond's karriere som 00-agent - og det må siges at ske ganske vellykket!

Filmen er renset for en stor del af de vanlige "Bond redder verden" scener, hvor det lige er på et hængende hår, at han ikke bliver slået ihjel - men i stedet vender situationen om og redder verden fra den sikre undergang.
Der er naturligvis stadig en stor portion action - og hæsblæsende scener, hvor han fx. jagter en mørklødet herre til fods. Og denne herre er MEGET adræt...

Men Daniel Craig er et supervalg til rollen som Bond. Han spiller den på en mere kold og dyster måde, end man tidligere har set. Og det gør han til UG.
Her vil jeg ikke drage sammenligninger med tidligere Bond-skuespillere, da de har skullet spille Bond på en hel anden (og mere lad) måde.

Han er rå - han er hård - han er cool!



Samtidig skal der også lyde ros til Mads Mikkelsen for sin rolle som skurken Le Chiffre.
Uden at røbe for meget vil jeg dog sige, at jeg lidt savner det ultimative opgør mellem skurken og Bond. Den voldsomme kamp på liv og død. Men ok - det her er bare lidt mere raffineret end vi har været vant til...



Stort er det også, at vi ser to danskere på rollelisten - og de er med allerede inden der er gået 5 minutter - og holder hele filmen igennem. Godt gået, skuespiller-Danmark!

Denne film kører også lidt mere på Bonds psykiske op- og nedture. Vi ser hans følelser vendt på vrangen, og finder vel egentlig ud af hvorfor han blev, som han blev...
Og på et tidspunkt i filmen fandt jeg trangen frem til at trille en tåre.............................

Hvor ondt er det lige, at lade os se den smukkeste....................... Aston Martin blive smadret til ukendelighed....??? Det er en ond, ond verden, vi lever i!



Well... kort sagt...
Bond søgte tilbage til rødderne - tilbage til begyndelsen. Og det lykkes i meget stor stil!
Ser vi bort fra de ting, der af nogen ville menes ikke at holde 100 i retten, så skal filmen så absolut have topkarakter.

Jeg giver den 6 Walther PPK's ud af 6 mulige - ALL IN!!!

ps. men lige en reprimande til producerne - nu er filmen nået til hvor den skal... næste gang skal I lige stramme jer lidt mere an på babe-fronten....!!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home